Information och riktlinjer gällande coronaviruset för deltagare, talare,
samarbetspartners och personal på Kompetensinstitutet

Informationen som följer är uppdaterad 27 mars 2020 kl 13.00

 

Kompetensinstitutet följer utvecklingen av coronaviruset och Folkhälsomyndighetens information och rekommendationer.

Med utgångspunkt från den information som finns tillgänglig planerar vi för att de konferenser och evenemang som vi har kommer att genomföras som planerat. Våra konferenser under april är mindre (mellan 10-30 deltagare) och kommer både att äga rum fysiskt och sändas digitalt. Deltagarna kan antingen delta digitalt eller på plats. Deltagarna som närvarar digitalt har samma möjlighet att ställa frågor till talarna som de som deltar fysiskt. De fysiska konferenserna arrangeras i stora lokaler som har plats för 200+ deltagare. Deltagarna kommer att sitta utspridda i lokalen.

 

Detta gäller för våra deltagare, talare, samarbetspartners och personal som deltar på plats:

Du som har symtom på luftvägsinfektion
Folkhälsomyndigheten råder alla med symtom på luftvägsinfektion såsom hosta, ont i halsen och feber att stanna hemma och undvika sociala kontakter. Man bör inte heller vara i kontakt med dem som är mer sårbara för viruset, såsom äldre personer.

Du som rest/varit i ett riskområde eller varit i nära kontakt med smittade personer
Om man rest/varit i ett riskområde de senaste 14 dagarna innan konferensens genomförande eller varit i nära kontakt med personer som bekräftats smittade av coronavirus får man ej delta på konferensen även fast man är fri från symtom från coronavirus. Kontakta oss för mer information.

Om man varit/rest i ett riskområde och har luftvägssymtom, hosta eller feber ska man inte delta på konferensen utan omedelbart kontakta Vårdguiden 1177 på telefon för vidare bedömning och hantering.

Riskområden där smittspridning pågår:

 • Kinas fastland inklusive Hong Kong.
 • De Italienska regionerna Aostadalen, Piemonte, Ligurien, Lombardiet, Emilia-Romagna, Trento-Alto Adige, Veneto, Friuli Venezia Giulia och Toscana.
 • Den Österrikiska delstaten Tyrolen
 • Iran
 • Sydkorea

Allmänna råd
Det bästa sättet att skydda sig själv och sin omgivning är alltid att hålla god hygien, men det är extra viktigt att tänka på just nu. Därför rekommenderar vi följande då du deltar på våra konferenser:

 • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten, tex efter kontakt med andra människor och inför en måltid/fika
 • Använd handsprit som komplement till handtvätt
 • Försök att låta bli att ha dina händer i ansiktet, ögonen eller i munnen
 • Undvik att hälsa genom att ta i hand
 • Hosta/nys i armvecket
 • Stanna hemma om du är sjuk


Folkhälsomyndigheten

Folkhälsomyndigheten har aktuell information om coronaviruset. De har även sammanställt vanliga frågor och svar kring exempelvis symptom på smitta och hur viruset smittar.

https://www.folkhalsomyndigheten.se/

Nationellt informationsnummer 113 13
Har du frågor om coronaviruset kan du ringa det nationella informationsnumret 113 13 (SOS Alarm). All information som 113 13 lämnar ut är verifierad av Folkhälsomyndigheten eller annan ansvarig myndighet. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt.

Kontaktperson för frågor som rör Kompetensinstitutets konferenser och kurser:
Niko Fastman, projektledare
E-post: niko.fastman@kompetensinstitutet.se
Tel: 073-670 60 32